Algemene Informatie

Algemene informatie

In de sfeervolle binnenstad van Sneek wordt op 6 oktober 2018 de 7e Sneeker Dweildag georganiseerd. Een unieke muziekhappening voor Sneek en wijde omgeving, waarbij dweilkapellen uit heel Nederland in twee klassen (een wedstrijdklasse en een leutklasse) strijden om de hoogste eer en mooie prijzen. Elke kapel speelt drie sets op drie verschillende locaties in de binnenstad. Ook wordt er een groepsfoto gemaakt bij de Waterpoort, waar ook gelegenheid is om enkele nummers ten gehore te brengen. Totaal zijn er zes locaties. Om 17.15 uur is er een gezamenlijk optreden van alle kapellen op de Marktstraat. Daarna vindt hier ook de prijsuitreiking plaats. Verscheidene kapellen hebben al interesse getoond om te komen spelen in de historische binnenstad van Sneek. Verwacht wordt dat minstens 30 kapellen zich zullen aanmelden voor dit evenement. Sneek met haar Waterpoort, haar ontelbare grachtjes en vele horecagelegenheden staat garant voor een dag die bol zal staan van gezelligheid en vrolijke muziek.

 

Wedstrijdklasse of Leutklasse

  • deelname is mogelijk in de wedstrijdklasse en de leutklasse
  • elke klasse wordt apart gejureerd
  • alle kapellen spelen op 3 locaties

Finale op de Marktstraat

Aan het slot van de Sneeker Dweildag zullen alle deelnemende kapellen een gezamenlijk nummer ten gehore brengen. ‘Fokko met de bordjes’, de animator c.q. bordjesdraaier van de Blauhúster Dakkapel, zal vanaf het podium op de Marktstraat de aanwezige kapellen aanvoeren en opzwepen. Het nummer dat de aanwezige kapellen zullen spelen is getiteld ‘Al kreeg ie nooit een lintje’, ook wel bekend als ‘Batje Vier’. Het nummer is gearrangeerd door Theo Brens, (de) trompettist en arrangeur bij de beroemde Blauhúster Dakkapel. Theo is als geen andere de aangewezen man voor dit soort arrangementen. De afgelopen jaren heeft hij voor tientallen kapellen in Nederland muziekstukken afgeleverd. (Zie ook www.muziekmachine.nl).

 

BEKIJK HIER DE UITSLAG VAN DE SNEEKER DWEILDAG 2017!

 

Prijzen

Wedstrijdklasse:

1e prijs: 500 euro en Waterpoort trofee plus een optreden in de Sneekweek 2018

2e prijs: 400 euro

3e prijs: 300 euro

4e prijs: 200 euro

5e prijs: 100 euro

Publieksprijs Wedstrijdklasse (ludieke prijs)  “De Gevulde Koek Trofee” 

Een “Gevulde Koek” was een speciaal voor de Blauhùster Dakkapel gearrangeerd nummer. 

Leutklasse:

De winnaar van de Leutklasse; “ de Leutste Kapel” ontvangt een doos berenburg plus Waterpoort Trofee

 Publieksprijs Leutklasse ( ludieke prijs)  “De Ouwe Jonges Krentebroad Trofee”

“Ouwe Jonges Krentebroad “ was de titel van de allerlaatste CD van de Blauhùster Dakkapel.

Extra prijs!!

De kapel die het leukste promotiefilmpje heeft ingestuurd krijgt de “Op een onbewoond Starteiland koelbox trofee”

Deze kapel ontvangt 2 koelboxen met koud bier!

“Op een onbewoond Starteiland koelbox” is afgeleid van het allerlaatste optreden van de Blauhùster Dakkapel op het Starteiland in de Sneekweek”