Organisatie

Stichting Sneeker Dweildag
Jan Blok, Fokko Dam, Trea Dam, Jan-Joost van der Woude

 • Ooievaarslaan 11
 • 8601 XM Sneek
 • 06-20208315 of 06-27133079
 • info@sneekerdweildag.nl
 • Bankgegevens
 • NL 44 RBRB 8841 4851 24

  – t.a.v. Sneeker Dweildag – T.G. Elsinga

Historie

Eerst even dit… Op 3 november 2012 zette de vermaarde Blauhúster Dakkapel uit Sneek, na veertig jaar muziek maken, een punt achter haar activiteiten. Op ontelbare plaatsen zorgde deze enthousiaste kapel met haar gezellige muziek voor vrolijke momenten. Natuurlijk ook in Sneek en dat willen we vasthouden door in de sfeervolle binnenstad van Sneek jaarlijks (op de eerste zaterdag van oktober) een Dweildag te organiseren.

Tijdens de Sneeker Dweildag zijn er vele aspecten die naar de Blauhúster dakkapel verwijzen; 

Zo spelen alle deelnemende dweilorkesten na de opening en aan het einde van de Sneeker Dweildag het Sneeker Dweildag lied”. Lees hier verder >>>

 

Vrijwilligers

De Sneeker Dweildag wordt georganiseerd met en door bijna 120 vrijwilligers. Een Sneeker Dweildag zonder vrijwilligers is ondenkbaar en onmogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de begeleiders van de kapellen, de opbouwers van de podia, de fotografen, de verkeersbegeleiders, de juryleden, de promotors, etc. etc. We kunnen op vele gebieden enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Lijkt het je wat om mee te doen neem dan contact op met Trea Dam: treadam@home.nl

Op de foto de Supervisie van de Jury: Jan de Wreede en Gerben Hofstra.

Veiligheid

Ook bij de Sneeker Dweildag gaat veiligheid voor alles. Met zoveel bezoekers/deelnemers ontkomen we niet aan een aantal (huis)regels ten behoeve van ons aller veiligheid:

 • Bezoekers/deelnemers wonen het evenement bij op eigen risico.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade aan eigendommen en/of goederen van de bezoekers/deelnemers.
 • Bezoekers/deelnemers van de Sneeker Dweildag zijn verplicht de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging en hulpdiensten op te volgen.
 • Laat alcohol en andere dranken in fles, blik of glas thuis.
 • Op de dag van de Sneeker Dweildag wordt de Kleine Kerkstraat, Marktstraat en Wijde Noorderhorne vanaf 10.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Parkeer geen auto’s in deze straten.
 • Het niet opvolgen van de (huis)regels kan betekenen dat bezoekers/deelnemers worden uitgesloten van het evenement.

 

Sponsor of Vrolijke Vriend?

De Sneeker Dweildag wordt elk jaar gehouden op de eerste zaterdag van oktober. U kunt als bedrijf of als particulier dit prachtige muziekfeest financieel ondersteunen.

Word sponsor
De afgelopen jaren is de Sneeker Dweildag uitgegroeid tot een groots publieksevenement met meer dan regionale uitstraling. Dit jaar verwachten we zeker 36 kapellen met meer dan 500 muzikanten. De publieke belangstelling voor dit evenement is inmiddels enorm. Ook deze Sneeker Dweildag zal ruimschoots onder de aandacht worden gebracht van de kapellen en het publiek. Onze ambitie is, een voor Nederland, toonaangevend dweilkapellenfestival te organiseren en Sneek en wijde omgeving een bruisend muziekfeest aan te bieden. De Stichting Sneek Promotion en de Stichting uit in Sneek steunen ons al, maar we willen ook een beroep doen op uw organisatie om dit festijn te kunnen blijven organiseren.

Word Vrolijke Vriend
Naast de steun van sponsoren is ook de financiële hulp van particulieren onontbeerlijk. Voor 25 euro bent u al ”Vrolijke Vriend” van de Sneeker Dweildag en ondersteunt u dit muzikaal spektakel. U bent dan ook van harte welkom tijdens de gezellige Nazit na afloop van de Dweildag.

Sponsor of Vrolijke Vriend worden? Neem contact op met onze enthousiaste sponsorcommissie, die bestaat uit Cor van der Woude, Fokko Dam en Rudy Dam (v.l.n.r. op de foto). Trek ze aan hun jasje of bel 06-20208315 (Fokko Dam) of stuur een email: info@sneekerdweildag.nl.

 

 

Sponsor worden?

  Bedrijfsnaam

  Contactpersoon

  Mobiel / Telefoonnummer

  E-mail adres

  Alle velden met eenzijn verplicht in te vullen.

  Onze sponsoren