Algemene informatie

In de sfeervolle binnenstad van Sneek wordt op 1 oktober 2022 de 10e Sneeker Dweildag georganiseerd. Een unieke muziekhappening voor Sneek en wijde omgeving, waarbij dweilkapellen uit heel Nederland in twee klassen (een wedstrijdklasse en een leutklasse) strijden om de hoogste eer en mooie prijzen. Elke kapel speelt drie sets op drie verschillende locaties in de binnenstad. Ook wordt er een groepsfoto gemaakt bij de Waterpoort, waar ook gelegenheid is om enkele nummers ten gehore te brengen.

Totaal zijn er zes locaties. Om 17.15 uur is er een gezamenlijk optreden van alle kapellen in de Veemarkthal.

I.v.m. Covid -19 heeft de Stichting Sneeker Dweildag op verzoek van de gemeente SWF  een aantal aanpassingen moeten doen in het reguliere programma; zo zal de opening en de prijsuitreiking plaatsvinden in de veemarkthal in Sneek.

Daarna vindt hier ook de prijsuitreiking plaats. Verscheidene kapellen hebben al interesse getoond om te komen spelen in de historische binnenstad van Sneek. Verwacht wordt dat minstens 30 kapellen zich zullen aanmelden voor dit evenement. Sneek met haar Waterpoort, haar ontelbare grachtjes en vele horecagelegenheden staat garant voor een dag die bol zal staan van gezelligheid en vrolijke muziek.

 

Parkeren/Route

Aankomst tussen 10.00 en uiterlijk 11.30 uur

 • Parkeren graag op het Veemarktterrein aan de Korte Veemarktstraat te Sneek
 • Er is een verkeersbegeleider aanwezig op het Veemarktterrein
 • Koffers van muziekinstrumenten graag achterlaten in auto’s of bussen
 • Parkeerkosten: Gratis of 2 euro voor de hele dag

Kapellen die niet naar het Veemarktterrein toe rijden, omdat ze in een hotel of op een camping overnachten, wordt gevraagd dit van te voren aan te geven via treadam@home.nl.

 

De kapelleider wordt verzocht bij aankomst in Sneek contact te zoeken met de kapelbegeleiders. Elke kapelleider ontvangt van te voren via de mail het 06-nummer van één van de kapelbegeleiders.

Wij willen de kapelleiders vragen om hun persoonlijke begeleiders te bellen zodra zij Sneek binnenrijden. Zij komen dan naar het Veemarktterein om jullie op te halen.

Veemarktplein

Programma Sneeker Dweildag

Tussen 10.00 en 12.00 uur opvang van de kapellen in de Veemarkthal in Sneek
Elke kapel ontvangt een programmaboekje ’t Dweilboekje’ met een plattegrond van de binnenstad.

TijdstipLocatiesOmschrijvingWedstrijd
12:05VeemarkthalOpening
12:30 tot 16:30Diverse locatiesTenminste 3 optredens van elk 13 minuten op steeds een andere locatie
Ja
16:30 tot 17:15VeemarkthalOptreden van Jan- Joost
17:15VeemarkthalPrijsuitreiking en gezamenlijk op podium Veemarkthal
18:00VeemarkthalAfsluiting

Finale

Aan het slot van de Sneeker Dweildag zullen alle deelnemende kapellen een gezamenlijk nummer ten gehore brengen. ‘Fokko met de bordjes’, de animator c.q. bordjesdraaier van de Blauhúster Dakkapel, zal vanaf het podium op de Marktstraat de aanwezige kapellen aanvoeren en opzwepen. Het nummer dat de aanwezige kapellen zullen spelen is getiteld ‘Al kreeg ie nooit een lintje’, ook wel bekend als ‘Batje Vier’. Het nummer is gearrangeerd door Theo Brens, trompettist en arrangeur bij de beroemde Blauhúster Dakkapel. Theo is als geen andere de aangewezen man voor dit soort arrangementen. De afgelopen jaren heeft hij voor tientallen kapellen in Nederland muziekstukken afgeleverd. (Zie ook www.muziekmachine.nl).

Locaties Sneeker Dweildag

De (openlucht) locaties waar de kapellen optreden zijn:

 • Marktstraat
 • Wijde Burgstraat
 • Scharnestraat – Weduwe Joustra Steeg (vrije speellocatie)
 • Schaapmarktplein
 • Ludiek Kruizebroederstraat
 • Leeuwenburg
 • 1e Oosterkade – Café ’t Ouwe Vat
 • Kleine Kerkstraat
 • Sneeker Waterpoort (vrije speellocatie)